Sabancı Topluluğu, güçlü bir kurumsal yönetişim sisteminin; finansal ve finansal olmayan başarının temel itici gücü olduğunun bilinciyle ilerliyor. Bu yaklaşımdan hareketle, Sabancı Topluluğu'nun sürdürülebilirlik performansına ve dayanıklılığına katkıda bulunan; hesap verebilirlik, şeffaflık, sorumlu iş anlayışı ve etkin paydaş yönetimine öncelik veren kurumsal yönetim uygulamalarını tüm Sabancı Topluluğu genelinde uygulanmak üzere tasarlıyoruz.
Stratejimize çifte önemlilik analizini dahil ederek, kararlarımızın geleneksel finansal ölçütleri dikkate almasının yanında, eş zamanlı olarak daha geniş toplumsal ve çevresel etkilerini de hesaba katmasını sağlıyoruz. Bu entegre yaklaşım, iş uygulamalarımızı sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu hale getirmemizi ve aynı zamanda tüm paydaşlar için uzun vadeli değer yaratımını en üst düzeye çıkarmamızı sağlıyor.
Risk ve Fırsat Yönetimi, Sürdürülebilirliğin Stratejiye Entegrasyonu, Sabancı Holding'de Üçlü Savunma Hattı Modeli, Sabancı Topluluğu'nda Kurumsal Risk Yönetimi ve daha fazlası hakkında detaylı bilgi için lütfen Yönetişimimiz Bölümünü indiriniz.
Yönetim
Kurulu
Yönetim Kurulu Üyelerinin detaylı özgeçmişlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
Yetkinlik
Matrisi
Sabancı Holding olarak, geniş bir yelpazede yetenek, bilgi birikimi ve deneyime sahip bir Yönetim Kurulu'nun; işlevselliği ve karar alma süreçlerinin kalitesini artırdığına inanıyoruz. Araştırmalar, çeşitlilik içeren yönetim kurullarına sahip şirketlerin kârlılıklarının, diğer şirketlere kıyasla %36 oranında daha fazla olduğunu gösteriyor.
Yönetim Kurulu aday belirleme ve atama sürecimiz, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda salt cinsiyet eşitliğini sağlamanın ötesine geçiyor. Adayların yetkinliklerini titizlikle değerlendiriyor, sektör uzmanlığı, yönetim tecrübesi, ÇSY alanlarında bilgi birikimi, kriz yönetimi deneyimi, küresel ve uzun vadeli stratejik düşünme kapasitesi gibi çok çeşitli faktörleri göz önünde bulunduruyoruz.
Hiçbir adayın cinsiyet, yaş, etnik köken, din, dil, ırk veya başka herhangi bir özelliğe dayalı olarak ayrımcılığa uğramamasını sağlamak için ayrım yapılmasına müsamaha göstermeyen katı bir politika izliyoruz.
Yürütme
Kurulu
Yönetim Kurulu Üyelerinin detaylı özgeçmişlerine ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.
Komiteler ve
Politikalar
Sabancı Holding, iyi kurumsal yönetişim ve sürdürülebilirlik ilkelerini korumaya adanmış sağlam bir komite çerçevesi oluşturmuştur. Yönetim Kurulu Komiteleri’ne ek olarak Holding bünyesinde; Etik Kurulu, Veri Koruma Komitesi, Risk Koordinasyon Komitesi, Sürdürülebilirlik Liderliği Komitesi, Yatırım Komitesi, İletişim Komitesi gibi komiteler de oluşturulmuştur.
Sabancı Holding Sürdürülebilirlik Direktörü, Yatırım Komitesi üyesidir ve bu durum sürdürülebilirliğin Sabancı Holding'in yönetişim, karar alma yapısı ve iş modeline entegre olduğunun bir göstergesidir. Bu stratejik katılım, tüm yatırım kararlarının Sabancı Holding'in sürdürülebilir uygulamalara olan bağlılığı ile uyumlu olmasını sağlamakta; uzun vadeli değer yaratımını ve sorumlu büyümeyi teşvik etmektedir. Sürdürülebilirliği yönetişim çerçevesinin merkezine yerleştiren Sabancı Holding, ÇSY konularını ele almak kapsamında kendini çok daha güçlü bir şekilde konumlandırmakta ve bu sayede daha sağlam ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemektedir.
Ek olarak, Sürdürülebilirlik Ekibi, Birleşme ve Satın Alma ("M&A") sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır ve tüm potansiyel satın almaların Sabancı Holding Sorumlu Yatırım Politikası ile uyumlu olmasını sağlar. Ekip, potansiyel şirketler üzerinde kapsamlı bir ÇSY durum tespiti ve sürdürülebilirlik iş modeli değerlendirmesi yaparak, risk ve fırsatları belirlemek için çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarını değerlendirmektedir. Bu değerlendirme, yeni yatırımların Holding'in sürdürülebilirlik hedeflerine ve uzun vadeli stratejisine olumlu katkıda bulunmasını güvence altına almaktadır. Sabancı Holding, ÇSY durum tespitini birleşme ve satın alma sürecine dahil ederek sorumlu büyüme ve sürdürülebilir değer yaratma taahhüdünü güçlendirmektedir.
- Denetim Komitesi
- Kurumsal Yönetim, Atama ve Ücretlendirme Komitesi
- Riskin Erken Saptanması Komitesi
- Sürdürülebilirlik Komitesi
- Etik Kurulu
- Veri Koruma Komitesi
- Risk Koordinasyon Komitesi
- Sürdürülebilirlik Liderliği Komitesi
- Yatırım Komitesi
- İletişim Komitesi
- Bağış ve Yardım Politikası
- Kâr Dağıtım Politikası
- Bilgilendirme Politikası
- Ücret Politikası
- İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası
- İletişim Prensipleri
- Çevre Politikası
- Sosyal Sorumluluk Politikası ve İlkeleri
Her bir politika hakkında detaylı bilgi için lütfen ilgili politikanın başlığına tıklayınız.
Yönetişimimiz Bölümünü İndirin